miercuri, 22 februarie 2017


Intrebari si raspunsuri smarwatch-uri copii www.kidgps.ro
Q: Ce format trebuie să aibă cartela?
A: Cartela pe care trebuie să o folosești în ceasul cu gps pentru copii trebuie să fie în format micro sau nano in functie de model. Aceasta informatie este specficata in pagina de produs.
 
Q: Am nevoie de abonament?
A: Nu este obligatoriu. Poate să fie si o cartela prepay de la unul dintre cei trei mari operatori din România: Vodafone, Orange sau Telekom exceptand modelul GW 1000 3G Digi care functioneaza in orice retea inclusiv RDS Digi

Q: Cât internet consumă?
A: Cartela SIM trebuie să aibă credit cel puțin 1 Euro pentru a putea raspunde la sms-urile de configurare (pentru modelele cu configurare manuala), dar cel mai important este să aibă un pachet de date de cel puțin 100mb pe lună.
 
Deasemenea, înainte de a introduce cartela în ceas trebuie să îi dezactivati pin-ul și să aibă activată opțiunea de caller ID. Acesta din urmă va va ajuta mai tarziu pentru ca ceasul să recunoască numerele de telefon care sună și să permită apelarea celor agreate și blocarea celorlalte numere.

Problema: Am introdus cartela in smartwatch gps copii fara sa scot pin-ul ce fac?
Rezolvare: Asteptati ca ceasul sa se descarce, scoateti sim-ul si dezactivati pin-ul apoi reluati procesul de cofigurare.
 
Q: Cum se instalează cartel?
A: În funcție de model sunt două modalități de a instala sim-ul in smartwatch: Prima este prin partea laterală a ceasului, îndepărtând protecția de silicon, iar a doua este prin îndepartarea capacului din spate a dispozitivului utilizând mini-șurubelnița primită o dată cu ceasul. Pe pagina de produs este specificată metoda de introducere a sim-ului.

Problema: Cartela sim nu sta introdusa in slot
Rezolvare: Cel mai probabil nu ati impins suficient de mult cartel in locas. Utilizati o agrafa pentru a impinge mai mult sim-ul. O data impinsa suficient veti auzi un click si sim-ul va ramane blocat in slot.
 
Q: De ce nu am semnal GSM?
A: Asigurati-va ca sim-ul este introdus corect si ceasul este compatibil cu operatorul sim-ului dvs. De fiecare data cand introduceti sau scoateti cartela sim asigurati-va ca ceasul este oprit.

Problema: Ceasul s-a oprit si nu mai reporneste sau nu se incarca conectat la un incarcator.
Rezolvare: Cel mai probabil ceasul a intrat intr-un mod de protectie al bateriei. Conectati ceasul la incarcator si tineti apasat 30-40 de secunde pe butonul de power. Acest procedeu va resetat modul de protectie.

Q: Bateria tine putin! De ce?
A: Durata de functionare a ceasului poatefi redusa in doua situatii:

Cand Work Mode din setarile aplicatiei SeTracker 2 este setat pe 1 minut. Cu aceasta setare ceasul cu gps va transmite pozitia la fiecare minut si practic va lucra non stop
Cand cartela sim nu mai are date mobile. Ceasul va cauta non stop conexiune la internet si astfel va lucra in continuu

Q: Funcționeaza pe Android? Dar pe iOS?
A: Da si Da. Ceasurile funcționează la fel de bine și pe sistemul Android și pe iOS. Poți downloada aplicația scanând codul QR din manual sau de pe cutia produsului sau o poți cauta manual în Play Store sau magazinul pentru aplicații al iOS. Aplicatia se numeste SeTracker 2. Atentie! Nu insalati versiunile 1 sau 3.
 
Q: Cum îmi fac cont?
A: Procesul foarte simplu și este detaliat în instrucțiunile pe care le vei gasi în colet. Cel mai important este ID-ul ceasului sau reg code pe care îl vei gasi pe capacul dispozitivului si pe care îl poți introduce manual sau îl poți scana cu camera telefonului. Notati separat userul si parola. Daca le uitati acestea nu se pot recupera. Este nevoie de resetarea id-ului si crearea unui cont nou.

Q: De ce mi se spune că ID-ul meu există deja?
A: Nu se intamplă foarte des însă cateodată un client tasteaza incorect id-ul lui. Există totusi o șansă foarte mică ca id-ul tastat incorrect să fie exact id-ul ceasului tău. Rezolvarea este simplă. Ne contactezi la www.kidgps.roadresa de service din instructiunile de utilizare și vom reseta codul de inregistrare

Q: Cum pot afla id-ul meu în caz că l-am pierdut?
A: ID-ul tău unic îl poți afla și din numarul IMEI al ceasului. Taie primele 4 cifre din numarul IMEI și vei rămâne cu cele 10 cifre ale ID-ul. Acesta se mai află si lipit în telefon sub baterie. In cazul modelelor care nu au id si au reg code este nevoie sa ne contactezi.

Q: Ce fac dacă am pierdut parola și numele de utilizator?
A: Ne poți contacta și noi îți vom reseta id-ul. Vei putea apoi să îți creezi un cont nou

Q: Nu gasesc functia de ascultare spion
A: Daca utilizati aplicatia SeTracker 2 in limba romana exista posibilitatea ca tab-ul pentru aceasta functie sa lipseasca. Schimbati limba aplicatiei in engleza si veti gasi functia in Settings -> Voice Care. Pentru a schimba limba dati Sign Out din aplicatie si selectati limba engleza in ecranul unde cere datale de conectare.

Q: Cum adaug 2 ceasuri?
A: Pentru a adauga 2 ceasuri este necesara crearea unui singur cont. Creati contul pentru primul ceas si apoi folositi functia Add Device. Introduceti aici id-ul sau reg code-ul celui de-al doilea ceas. Daca ati creat deja cont pentru cel de-al doilea ceas acesta trebuie resetat inainte sa-l puteti adauga in contul primului ceas.

Localizare


GPS/LBS/WIFI/AGPS Ce inseamna? De ce am o eroare mare de poziție?

Q: Cum funcționează poziționarea?
 
Până în momentul de fața ceasurile cu gps de pe piață au 3 metode a obține o poziție a dispozitivului.

GPS. Este cea mai precisă poziție pe care o poți obține. Această poziție este obținută cu ajutorul sateliților însă ca la orice dispozitiv cu GPS, fie telefon sau orice altceva este obtinută doar când ceasul se află în aer liber.

WiFi. Atunci cand dispozitivul se află în interiorul clădirilor te poți baza pe poziția WIFI. Aceasta nu are precizia GPS-ului. Precizia acestei metode este de aprox 20-30m. Poziția WIFI este obținută cu ajutorul rețelelor wireless din zona indifferent daca au parola sau nu. Fiecare rețea are o adresa mac și transmite o poziție precisa. Ceasul depistează această pozitie și o preia.

Problema: Am acasa retea wifi insa ceasul nu o detecteaza si imi arata pozitie LBS
Rezolvare: De nota teste faptul ca nu intotdeauna ceasul se va conectat la o retea wifi chiar daca este in aria de acoperire. Din cauza numarului mare de producatori de routere si de modele ceasurile nu sunt programate sa obtina pozitia de la absolut toate. Insa in 95% din cazuri daca exista o retea in zona aceasta va putea fi accesata.

LBS. Poziția LBS este obținută de la cel mai apropiat turn GSM. Acesta are o eroare substanțiala de până la 500m. Dacă modelul tău are doar GPS și LBS în momentul când ceasul se alfă în interior vei obține numai pozitia LBS.

AGPS. Sau Assisted GPS înseamnă un GPS îmbunătățit. Modelele care au această caracteristică găsesc mult mai rapid poziția la inițializare.
 

Aplicatia SeTracker 2

Q: Cum pot să efectuez un apel cu smartwatch-ul pentru copii?
A: După ce ai setat ceasul și ai creat un cont în aplicație vei putea începe să adaugi contacte în Settings->Contacts.
 
Q: Dacă copilul apasă butonul SOS și eu nu aud apelul ce se întâmplă?
A: Dacă micuțul tău are nevoie de ajutor este nevoie doar să apese butonul SOS. În cazul în care nu auzi apelul lui ceasul cu gps va suna la următoarele numere de telefon respectiv pozițiile 2 și 3 setate de tine. Acesta va încerca 2 cicluri de apeluri.
 
Q: Pot trimite mesaje vocale si scrise către ceas?
A: Da puteți. Cu ajutorul aplicației poți înregistra mesaje vocale care se trimit automat, exact ca în WhatsApp. Deasemenea poti trimite si mesaje text.

Q: Sun ceasul însă sună ocupat. Ce sa fac?
A: Asigurați-vă că ați introdus numărul dumneavoastră la una dintre cele trei poziții de urgență. Dacă nu este un număr de apelare urgentă verificați să fie introdus în lista de contacte. Ceasul este setat ca să respingă alte apeluri de la alte numere decat cele permise de dumneavoastră. Dacă aceste condiții au fost îndeplinite și tot sună ocupat verificați să nu fie setat modul „nu deranja” în aplicatie.

Q: Care este raza de acțiune a ceasului?
A: Ceasul poate fi urmărit de pe telefonul dumneavoastră oriunde v-ați afla sau oriunde s-ar afla în lume atat timp cât are conexiune la internet și semnal GSM.
 
Q: Eu am nevoie de internet?
A: Da, trebuie și dumneavoastră să aveți conexiune la internet.

Q: Sunt rezistente la apă?
A: În funcție de model va fi specificat în pagina de produs gradul de rezistență la apă/praf.

Q: Ceasul emite radiații? Este sigur pentru copilul meu?
A: Ca orice telefon, ceasul deasemenea emite radiații însă acestea sunt mult sub limita standard impusă. Ne puteți contacta pentru va pune la dispoziție un certificat de conformitate în legatură cu radiațiile emise.

Configurare smartwatch cu gps pentru copii

Modelele cu configurare manuala au nevoie de 2 setari. Setarea APN-ului care reprezinta conexiunea la internet a ceasului si setarea serverului pentru aplicatie.  Exceptie face modelul GW 1000 3G la care setarea APN se face din meniul ceasului.
In functie de operatorul dvs APN-ul va fi diferit. Gasiti APN-ul in instructiunile de configurare a ceasului din colet.
Daca ati trimis sms-urile de configurare si ati primit raspunsul corespunzator insa acesta este tot offline in aplicatie trimiteti catre ceas urmatorul sms: pw,123456,ts#
 
In scurt timp veti primi te telefon un mesaj raspuns din partea ceasului.

Pentru a verifica daca serverul este setat corect la campul ip_url trebuie sa aveti neaparat serverul 52.28.132.157 iar la port numarul 8001

Ex:
ip_url:52.28.132.157;
port:8001;

Atentie! Fiecare punct si virgula conteaza la acest sms. Dupa cifra 157 in sms este virgula.

Pentru a verifica daca ceasul are conexiune de date la campul GPRS (nu GPS!) trebuie sa aveti valoarea OK si in paranteza un numar care reprezinta puterea semnalului. Acesta trebuie sa fie peste 30 pentru un semnal acceptabil.

Ex:
GPRS:OK(80)
 
Pentru a reveni la setarile din fabrica a ceasului trimiteti sms: pw,123456,factory#

12 comentarii:

 1. Buna ziua,
  Ceasul poate sa inregistreze?Adica il pun pe mana copilului si il trimte la gradinita.Iar seara pot sa aud ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua. Nu. Puteti doar asculta ceasul cu gps pentru copii in timp real

   Ștergere
 2. Buna ziua. Cum se poate verifica creditul cartelei din ceas?

  RăspundețiȘtergere
 3. Cum pot instala de exemplu skype pe GW1000?

  RăspundețiȘtergere
 4. După ce am transferat skype prin bluetooth am văzut că nu mai este loc de instalat. Care ar fi alta posibilitate sa pot vedea copilul când vorbesc cu el?

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna! ceasul abaedeen T1601 doar la un singur nr de tel poate trimite mesaj vocal, la restul nr poate doar suna?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Smartwatch copii T1601 se poate adauga si un gardian aditional din aplicatie. Se genereaza un cod qr din aplicatie si cu celalalt telefon se scaneaza cand se adauga un dispozitiv. Veti putea asa sa trimiteti de la ceas mesaje vocale si catre alt telefon

   Ștergere
 6. Buna ziua.Daca sun copilul eu aud ce vorbeste dar el nu aude deloc.Care poate fi cauza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. probabil ca il sunati cu functia monitorizare spion a ceasului cu gps?

   Ștergere
 7. Buna ziua.De ce nu aude copilul nimic atunci cand este sunat?Eu aud ce spune dar el nu.

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna ziua! Daca la GPS imi arata NO(0) ce pot sa fac?

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna ziua! Am cumparat un GW100 si am observat ca de multe ori ceasul imi cauta si afara pozitia wifi. In casa mi-a gasit o singura data pozitia gps si era foarte precisa. Pot face ceva sa imi gaseasca numai pozitia gps?

  RăspundețiȘtergere